04-01-2018


04-01-2018 Gelukkig, gezond en veilig 2018!

Veranderingen theorie examen per 1 januari 2018. Waar moet je op letten?

Veranderingen in het theorie examen
Als jij je theorie certificaat gaat halen, heb je vast wel eens met mensen gesproken die al hun rijbewijs hebben. Er is sinds 1 januari echter veel veranderd. Hieronder vind je de zaken waar je rekening mee moet houden.

Nieuw soort vragen
Ook het CBR gaat met de tijd mee. De regels veranderen niet, dus het soort vragen blijft hetzelfde, maar de manier waarop de vragen worden gesteld zal wel worden gemoderniseerd. De eerste nieuwe manier van vragen die het CBR gaat gebruiken heet “de hotspotvraag”. Bij de hotspotvraag worden er plaatjes getoond waarbij je het goede antwoord moet aanklikken. Dit kunnen bijvoorbeeld verkeersborden zijn of een symbool op je dashboard.

De tweede manier van vragen is de Single-sleep vraag. Bij dit type vragen moet jij als kandidaat het goede antwoord naar de juiste plek in een afbeelding slepen.

hotspot vraag en single-sleep vraag

Links op de afbeelding zie je een voorbeeld van een "hotspotvraag" en rechts zie je hoe een "single-sleep vraag" er uit kan zien.
Foto CBR

Daarnaast zijn er kort geleden nog twee nieuwigheden geïntroduceerd: het bladeren door de vragen in het examen en het markeren van vragen zodat je er later nog eens op terug kan komen. Dit betekent ook dat je niet langer een tijdslimiet per vraag hebt, maar dat het hele examen nu in een bepaalde tijd moet worden afgelegd (met uitzondering van het onderdeel “gevaarherkenning” waar je nog steeds maximaal 8 seconden per vraag hebt).

Wil jij je kansen op het halen van je theorie examen drastisch verhogen? Ga dan goed voorbereid je theorie examen in en schrijf je dan hier in voor de theorie-cursus!

Wil jij op de hoogte blijven? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief